Tips voor een succesvolle webshop

Voor het starten van een webwinkel is het handig een plan van aanpak te hebben. Dit artikel geeft u een aantal handige tips en stappen om een goed begin te maken met een webshop en zo de meeste kans op succes te hebben.

Bedenk hoe uw webshop anders is dan die van de concurrentie

Hoe gaat u de strijd aan met de concurrentie? In de fysieke wereld is locatie belangrijk want zo wordt u gezien door winkelend publiek en kunt u adverteren met een uitverkoop bord in de etalage om klanten naar binnen in uw winkel te lokken.
In de online wereld is uw positie in de zoekresultaten lijst belangrijk en moet u slim investeren in Search Engine Optimization (SEO) om gezien te worden. Bovenaan komen in de zoekresultaten is een kwestie van budget en een lange adem. Het goede nieuws is dat men vaak verder kijkt dan de top 3 omdat online shoppers weten dat als je maar genoeg betaald je bovenaan komt en dat SEO budget wordt doorgerekend aan de klant.SEO Macrorom ICT-services
Zorg er dus voor dat u zich op een positieve manier onderscheidt van de rest. Hoe meer bezoekers des te hoger u in de zoekresultaten en komt hoe meer u gezien wordt hoe meer bezoekers u krijgt en ga zo maar door.

Zorg dat u mooie foto’s hebt van uw product of dienst

Online shoppers zijn gewend mooie en duidelijke foto’s te zien van het product dat ze overwegen te kopen.
Investeer in kwaliteit anders loopt u klanten en dus inkomsten mis.
Vaak beschikt de fabrikant over mooie stock foto’s die u veelal gratis kunt krijgen.

Originele omschrijvingen van producten

Groupon is er ook groot mee geworden. Grappige originele omschrijvingen van producten of diensten. Als u een glimlacht weet te krijgen op het gezicht van een online shopper dan is de kans groter dat ze het product bij u aanschaffen. Door hier handig gebruik van te maken kunt u de concurrentie een stap voorblijven.

Zoek op Google of Bing naar websites die hetzelfde product of dienst aanbieden

Maak gebruik van de ervaring die zij al hebben opgedaan en schrijf de sterke punten op.
Het opnieuw het wiel uitvinden kost veel tijd en levert in de regel weinig op.
Blijf kritisch en onderzoek waarom uw webwinkel al of niet uniek of bijzonder is. Dit is een belangrijke vraag als u te maken krijgt met veel concurrentie.

WordPress goedkope optie voor een webshop op maat

Wilt u meer vrijheid over het ontwerp en functionaliteit van de webshop dan is WordPress een goede en betaalbare oplossing.
Echter is het van belang dat u kiest voor een WordPress thema dat regelmatig van updates wordt voorzien en waar de code is geoptimaliseerd voor SEO. Hierdoor komt u in de regel uit op een premium Thema dat echter wel betaald moet worden.
Laat u adviseren over de voor- en nadelen voor u een keuze maakt. Er kan niet zomaar worden gewisseld van thema zonder dat er veel van het ontwerp verloren gaat.

WooCommerce plugin voor WordPress

WooCommerce is veruit de meest gebruikte WordPress plug-in voor webshops. Bij een aantal premium WordPress thema’s wordt deze plug-in meegeleverd. Het voordeel van thema’s die WooCommerce meeleveren is dat de plug-in dan is aangepast om naadloos te integreren met de werking van het WordPress thema. Dit voorkomt dat u zelf de code moet aanpassen, iets wat snel fout kan E commerce WordPress webshopgaan als u niet weet hoe dit precies werkt.
WooCommerce is gratis en kan uitgebreid worden met geavanceerde e-commerce functionaliteit. Deze uitbreidingen (ook wel ad-ons genoemd) zijn niet gratis en soms erg duur maar in de meeste gevallen voldoet de basisfunctionaliteit waardoor die extra kosten niet nodig zijn. U kunt met WooCommerce op een simpele wijze uw producten tonen op de website zoals de gemiddelde online shopper dit gewend is.

Ratings en gebruikers ervaringen

Heel belangrijk is om een goed cijfer te krijgen van uw klanten voor het geleverde product of dienst.
Voor diensten wordt meestal gesproken over een testimonial voor een product praten we over een score of rating. Dit kan een 4 of 5 sterrensysteem zijn of een cijfer.
U dient onderscheid te maken tussen de kwaliteit van de leverancier en product. Het kan namelijk zijn dat een product niet aan verwachtingen voldoet.
Met snelle en probleemloze levering kunt u wel een goede score krijgen waardoor u andere producten wél goed kunt verkopen.

Social media & e-mail marketing

Social media is een ideale plek om je netwerk uit te breiden. Geef bijvoorbeeld korting in ruil voor een ‘like’ op Facebook of een tweet op Twitter. Neem dit soort social media campagnes op in uw marketing budget.
Return business is belangrijk voor iedere ondernemer de kosten om een klant te houden zijn significant lager dan het winnen van een nieuwe klant. U kunt klanten aan u binden met een digitale nieuwsbrief. Hierin kunnen tips worden geven over producten die u verkoopt en tevens nieuwe producten introduceren, uitverkoop producten in de schijnwerper zetten en hierdoor hopelijk bestaande klanten te prikkelen weer iets bij u aan te schaffen.

SSL certificaat (essentieel voor een webshop!)

Als u producten of diensten direct verkoopt op de website d.w.z. er vind betalingsverkeer plaats of er wordt gevoelige informatie gevraagd, dan bent u secure sslvolgens de wet verplicht deze informatie te beveiligen. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) adviseert hiervoor een SSL certificaat aan te schaffen.
U kunt zien of een website voorzien is van een beveiligingscertificaat als er in de adresbalk van uw browser een gesloten hangslot voor de url staat.
Als u hierop klikt krijgt u informatie te zien over het certificaat, de eigenaar én of deze geldig is.
SSL staat voor Secure Socket Layers en zorgt ervoor dat informatie die over het internet wordt verstuurd tussen uw webshop en bezoekers niet toegankelijk is en kan worden gekraakt door derden.
De kosten van een SSL certificaat ligt rond de €100 op jaarbasis. Dit komt bovenop de kosten voor hosting.

Specifieke WordPress diensten die wij leveren

Website met e-mail
Website met e-mail & hosting

Wij bieden u verschillende opties om uw website te realiseren. U kunt er voor kiezen om een standaard webhosting en e-mail pakket te kiezen voor statische HTML-websites. Hiermee kunt u snel en goedkoop uw online zichtbaarheid te creëren.

Hosting informatie

Voor meer informatie: klik hier
WordPress basis
WordPress basis hosting

Met WordPress kunt u zelf uw website ontwerpen met plug-ins zoals de Sitebuilder van DIVI. Deze heeft ingebouwde fotosliders en mooie animaties, u ziet direct wat u maakt zonder lastige instellingen.Wij helpen u als er toch iets niet lukt.

Hosting informatie

Voor meer informatie: klik hier
WordPress SEO
WordPress SEO

Deze keuze biedt alle opties van onze WordPress hosting inclusief een stuk zoekmachine optimalisatie (SEO). Wij regelen uw website zodanig in dat deze een goede Google ranking krijgt waardoor u op de eerste page van Google terecht komt.

Hosting informatie

Voor meer informatie: klik hier

 Uw website direct goed vindbaar

Belangrijk is dus dat uw website goed vindbaar is via zoekmachines. Op die manier vinden uw klanten u, in plaats van dat u uw klanten moet zoeken.
Een juiste domeinnaam is belangrijk. Het webadres draagt voor een belangrijk deel bij aan de vindbaarheid en daarmee aan het succes van uw website of webshop. SEO Macrorom ICT-servicesHet is daarom van groot belang dat u een juiste domeinnaam kiest. De juiste extensie, de belangrijke zoekwoorden of een combinatie ervan én de schrijfwijze zijn belangrijke factoren in het bepalen van de beste domeinnaam. Wij kunnen u hierbij adviseren.
Zoekmachines bepalen de plaats van uw website in de zoekresultaten op grond van relevantie voor een bepaald zoekwoord. Deze relevantie wordt aan de hand van verschillende factoren vastgesteld. Eén van de belangrijkste factoren daarbij is de content (teksten en afbeeldingen) die Google in uw webshop tegenkomt. Door te zorgen voor goede teksten die de juiste informatie bevatten wordt uw website relevanter voor een bepaald zoekwoord en zal uw website gaan stijgen in de zoekresultaten. Webwinkels die wij aanbieden bevatten alle functies die nodig zijn om succesvol én professioneel online te kunnen verkopen.

Dankzij onze jarenlange ervaring  kunnen wij, middels onze eigen denkwijze oplossingen uitwerken die een minimum van uw tijd vergen en een maximum aan resultaat realiseren.

Wat u ons kunt vragen voor uw website

 • Uw huisstijl verwerkt in het ontwerp
 • Onbeperkt aantal pagina’s
 • Sliders / dia voorstellingen
 • Zelf teksten kunnen aanpassen
 • Zelf afbeeldingen kunnen aanpassen
 • Contactformulier / offerteformulier
 • Aansluiting op uw backoffice
 • Google Maps kaart
 • Links naar uw Facebook en Twitter account
 • Perfecte weergave op ieder apparaat

Waarom hosting bij Macrorom ICT-services

 • Uw website goed beveiligd
 • Onze eigen servers staan op Nederlandse bodem
 • Snel & Betrouwbaar
 • E-mail met anti spam en anti virus
 • Geen verborgen kosten
 • Perfecte service
 • Scherp geprijsde hosting, beheer en onderhoud
 • Gratis verhuizing domein & website

Ons aanbod

Macrorom ICT-services biedt u een totaalpakket van services aan tegen scherpe tarieven. Afspraken worden op maat worden gemaakt en toegesneden op uw bedrijfsvoering en eisen voor wat betreft de gewenste dienstverlening. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen en wat wij u kunnen bieden? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Wij brengen uw website onder op onze eigen beveiligde Nederlandse servers. Neem voor meer informatie contact op via info@macrorom.nl  of bel naar +31 (0) 226-759086 of +31 (0)72 203 5001.

Begin vandaag nog je eigen webshop

iTop ITILMicrosoft Team Foundation serverPHP MySQL Dolibarr ERP/CRMDolimed softwareMicrosoft .NET developmentKringloop Macrorom ICT-services Scrum RUP Agile methods used by Macrorom

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Macrorom ICT-services gebruik gemaakt van cookies.